Chet Baker Tribute Band

In 2013 is het 25 jaar geleden dat Chet Baker door een val uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam overleed. Voor trompettist Jan-Willem te Kiefte, pianist Marius van den Brink, bassist Laurens Knoop en drummer Imre Kruis reden om Baker’s muziek te laten herleven.

Baker werd in 1952 bekend door zijn opname van ‘My Funny Valentine’. Hij groeide uit tot een solist met een geheel eigen speelstijl. Waar andere trompettisten geneigd waren hun publiek te overdonderen en zo snel, hoog en hard mogelijk te spelen, deed Baker juist het tegenovergestelde. Een lyrische benadering en zachte, melancholieke toon kenmerkten zijn zang en spel. 
De stukken die op het programma staan zijn zorgvuldig gekozen uit Chet’s omvangrijke repertoire. My Funny Valentine, dat zijn lijflied werd, mag daarbij niet ontbreken. De Chet Baker Tribute Band bestaat uit:

  • Jan-Willem te kiefte – zang/trompet
  • Marius van den Brink – piano
  • Laurens Knoop / Wim Essed / Henk de Ligt- contrabas
  • Imre Kruis – drums
Jazzkwartet

Jazzkwartet!

De Chet Baker Tribute Band speelt niet alleen repertoire van Chet Baker. Afhankelijk van de wensen spelen we ook andere standards of een meer funky repertoire met meer of minder zang.

Chet Baker biograaf Jeroen de Valk over onze band: “Als je Chet wilt eren, dat moet dat zo: je laten inspireren, die muziek door en door kennen, en dan – want dan pas wordt het jazz – alles vergeten en gewoon spélen! De Chet Baker Tribute Band kan dat en doet dat. Geen slaafse imitatoren, wel musici die doordrongen zijn van het motto ‘less is more’ en de juiste platen hebben beluisterd. Jan Willem te Kiefte is een verbluffend goede Chet-leerling en de begeleiders volgen hem op al zijn wegen. Chet zei mij bij herhaling dat hij wilde gaan lesgeven in Amsterdam, waar hij zich zou gaan settelen. Dat kwam er niet van, en zodoende miste hij de kans om met zulke getalenteerde discipelen kennis te maken. Gelukkig leef ik wel lang genoeg.’’  Zie: www.jeroendevalk.nl

Eerstvolgende concert:

Er staan geen optredens gepland