Educatie

Imre MeerpaalIk geef drumlessen, djembélessen en bandcoaching op De Meerpaal Academie in Dronten.  Je kunt je daar voor een wekelijkse of tweewekelijkse drumles of een korte cursus inschrijven. Ook is het mogelijk een gratis proefles aan te vragen. Ik geef thuis geen privéles.

Methodiek

Ben je benieuwd naar mijn visie op lesgeven of als je zelf wilt beginnen met lesgeven, dan is mijn methodiekscriptie misschien interessant. In een 116 pagina’s tellend boekwerk heb ik in 2009 voor mijn conservatoriumstudie uit de doeken gedaan hoe ik drumles geef. Het stuk bevat veel foto’s en notenvoorbeelden. Natuurlijk is dit geen statisch verhaal. Mijn manier van werken is nu al weer anders. Daarover kun je lezen in mijn blog. Met deze scriptie won ik de Koen van Slogteren Pedagogiekprijs van het Conservatorium Zwolle. Download hem hier.

Drum-o-meter verhuur

Drum-o-meter wedstrijd

Ik ben de trotse eigenaar van een Drum-o-meter, een apparaat dat het aantal slagen per minuut telt. Het is leuk om wedstrijdjes mee te doen met je leerlingen, bijvoorbeeld op de laatste lesdag voor de vakantie of op een open dag. Denk ook aan een wedstrijd met één hand, of met paradiddles. Of, wie slaat de meeste slagen in vijf seconden? Goed nieuws voor alle drum- en slagwerkleraren in het land. Mijn Drum-o-meter is te huur!

Bijzondere uitspraken van bijzondere leerlingen

Ik raak helemaal door de knoop

Raoul

Ik ben de klots kwijt

Luke

Ik ben niet moe want ik ben een zomerkind

Naud

Heb jij een vriendin??

Martin

Dus je hebt VWO gedaan en toen ben je drummer geworden??

Robin

Wijsheden van goeie drummers

Kunnen zien hoe het klinkt en kunnen horen hoe het er uit ziet.

Hans van Oosterhout

Je moet het geluid niet in een trommel slaan maar het eruit halen.

Hans Eijkenaar