Biografie

3477907698_a920e6dde5_z

Imre en Johan Faber (Foto Herman Schlooz)

Imre Kruis werd in 1986 geboren in Lelystad. Na ‘muziek op schoot’ kreeg hij drumles van Johan Faber. Na zijn VWO studeerde hij drums Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle waar hij  les had bij Peter Berk, Erik Albers, Joost van Schaik, Joop van Erven en Jan Wissink. Zowel zijn eindexamen als methodiekscriptie werden beoordeeld met een 9.

Imre studeerde verder aan de masteropleiding van Codarts Rotterdam bij Hans van Oosterhout, Joost Kroon en Joost Patocka. In februari 2011 maakte hij een studiereis naar New York om daar les te krijgen van Ari Hoenig, Kenny Washington, Ali Jackson Jr., John Riley en Jimmy Cobb en sloot zijn masteropleiding af met een 8,5.

POR_4591Imre o.a. drumt bij Stageband Jazz Orchestra, Jump ‘n Jive, TreatsJan-Willem te Kiefte en Reken maar van Jazz en heeft op de drumkruk gezeten bij bijna alle Big Bands uit het oosten en noorden van het land: Millennium Jazz Orchestra, JazzArt Orchestra, Allotria, Guus Tangelder Big band en Dual City Concert Band. Zijn voorkeur om niet twee avonden achtereen hetzelfde te spelen maakt dat hij vaak te vinden is op jamsessies en in gelegenheidsformaties.

Als docent en coördinator lichte muziek is Imre verbonden aan De Meerpaal in Dronten. Als freelancer verzorgt hij muzieklessen voor Kubus Lelystad, waar hij als 6-jarige zijn muzikale carrière startte. In 2013 schreef hij het Drumlesboek en sinds 2017 verzorgt hij lessen didactiek voor Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle.