Soundcheck (foto Rick Hulsebosch)

Biografie

3477907698_a920e6dde5_z

Imre en Johan Faber (Foto Herman Schlooz)

Imre Kruis werd in 1986 geboren in Lelystad. Na ‘muziek op schoot’ kreeg hij vanaf zijn zevende drumles van Johan Faber. Na zijn VWO studeerde hij drums Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Hij studeerde bij Peter Berk, Erik Albers, Joost van Schaik, Joop van Erven en Jan Wissink. Zowel zijn eindexamen als zijn methodiekscriptie kregen een 9.

Imre studeerde verder aan de masteropleiding van Codarts Rotterdam bij Hans van Oosterhout, Joost Kroon en Joost Patocka. In februari 2011 maakte hij een studiereis naar New York om daar les te krijgen van Ari Hoenig, Kenny Washington, Ali Jackson Jr., John Riley en Jimmy Cobb. In juni 2011 sloot Imre zijn masteropleiding af met een 8,5.

Examen_Odeon_3

Eindexamen (Foto: Edwin Goed)

Imre o.a. drumt bij Stageband Jazz Orchestra, het Stefan Scholer trio, Jump ‘n Jive, TreatsJan-Willem te Kiefte, Reken maar van Jazz in The Livingroom en op de maandelijkse concerten die onder de noemer ‘All That Jazz‘ in de Statenzaal van de Zwolse bibliotheek worden georganiseerd. Hij valt geregeld in bij diverse Big Bands (bv. Millennium Jazz Orchestra) en is vaak te vinden op jamsessies in heel Nederland.

Als docent en coördinator lichte muziek/popschool is Imre verbonden aan De Meerpaal in Dronten. Als freelancer verzorgt hij muzieklessen voor Kubus Lelystad, waar hij ook als 6 jarige begon. In 2013 schreef hij het Drumlesboek.

Drummer